Schapenkeuring NTS District “Veluwe”

Home   ›   Schapenkeuring NTS District “Veluwe”

Voor het eerst werd de keuring gehouden tijdens het oogstfeest bij de Museumboerderij in Oldebroek. Hoewel we zelf door droevige familieomstandigheden niet mee hebben gedaan, kunnen we wel spreken van een geslaagde dag. Veel positieve reacties ontvangen van mensen die de combinatie met de activiteiten van het oogstfeest konden waarderen. Klik hier voor de uitslag van de keuring en klik hier voor het fotoalbum met foto’s gemaakt door Albert Brendeke.

Sven en Greetje opgenomen in stamboek

De door ons aangekochte bok Sven en geit Greetje zijn goedgekeurd en opgenomen in het NFD-stamboek voor dwerggeiten. Dit betekent weer een onverwante bok erbij en een nieuwe bloedlijn via de geit.

Sven
Greetje in 2015
Greetje

Ramlammeren te koop van verschillende vaders

Zie onder contact en te koop voor foto’s van de lammeren. Er zijn ook enkele rammen uit de fokkerij van Ankersmit te koop. Klik op het diernummer onder de foto voor het afstammingsbewijs.

Fokkerij van Henk Ankersmit uit Dalfsen overgenomen

Doordat Henk Ankersmit met zijn schapenhouderij wilde stoppen, bood hij ons de mogelijkheid om zijn dieren over te nemen. Henk fokte maar liefst 75 jaar! Texelaars. Voor ons dus een unieke kans zo’n mooie fokkerij over te nemen. Zijn dieren zijn inmiddels naar onze wei verhuisd: 8 fokooien (waarvan 2 met A zijn opgenomen), 3 1½-jarige rammen en 11 lammeren. Hieronder foto’s van de ooien en een ram:

A-ram 829 dood

         2008: Nationale Bunschoten
         2008: Nationale Bunschoten

Na maar liefst 9 jaar op ons bedrijf te zijn geweest hebben we onze zelfgefokte A-ram 4598-829 in laten slapen.Naast de vele A-ooien die hij gebracht heeft, hier nog een keer een aantal van zijn keuringssuccessen op een rij:

2006: 1 van de beste 5 ramlammeren Ermelo
2007: 1 van de beste 5 ramlammeren Middenbeemster
2008: dagkampioen Ermelo, dagkampioen Ambt-Delden, reservekampioen Nationale Bunschoten
2009: reservekampioen Middenbeemster, dagkampioen Marienheem, dagkampioen Ermelo
2010: dagkampioen Ermelo
2012: reservekampioen Ermelo

Deel dit bericht: